Zoals je vast al weet kun je Part-up ook gebruiken op je mobiel of tablet. Zo’n 11% van de Part-uppers maakt momenteel gebruik van Part-up op een mobiel apparaat. Dit percentage groeit voornamelijk bij de gebruikers uit de zorg- en overheidssector. De computers zijn vaak traag en niet mobiel. Met een tablet bij de hand, kan een part-up tijdens een vergadering direct bijgewerkt worden. De afgelopen week hebben we de werking van het platform daarvoor geoptimaliseerd. In deze blog lees je wat er nieuw is!

Drag-and-drop kaartjes op de activiteitenpagina

De activiteitenpagina van je part-up kan in lijst- of board weergave ingesteld worden. De board weergave is een ideale instelling voor teams die agile willen werken. Wil je weten hoe je agile kunt werken met je team en de board weergave kunt gebruiken, lees dan deze blog.

Met deze release kun je gemakkelijk activiteitenkaartjes verslepen met je vingers, of wel ‘drag-and-droppen’. Bepaal de prioriteit van de kaartjes of versleep ze van de ene naar de andere kolom. Super handig om snel te organiseren, probeer het zelf!

Part-up sidebar is inklapbaar

Voor ultiem overzicht op je part-up, hebben we de sidebar inklapbaar gemaakt. Vooral op kleinere schermen of in board weergave, geeft het inklappen van de sidebar meer overzicht. Je klapt de sidebar in door op het pijltje naast de naam van de part-up te klikken. de titel van de tribe wordt dan vervangen door de titel van de desbetreffende part-up. Als je terug wil navigeren naar de tribe, kan je de sidebar weer uitklappen zodat de titel van de tribe weer terugkeert.

Chat beschikbaar op tablet

Yes, we kunnen nu ook chatten op onze tablets! Chatten kan al een tijdje op je browser en via de mobiele app.

Er zijn twee chat- opties: de persoonlijke chat en de tribe chat. Het draait allemaal om het kunnen delen van gedachtes, gemakkelijker en sneller samenwerken met je team en het verhogen van betrokkenheid van je teamgenoten.Lees in deze blog meer over chatten op Part-up.

Responsiveness verbeterd

De responsiveness van Part-up is in de basis veranderd. Noël Heesen, developer bij Part-up, legt uit waarom: “We zijn afgestapt van de ‘ouderwetse schermgroottes’. Deze formaten veranderen constant, het is daarom te tijdsintensief en onpraktisch om te testen en designen voor elk mogelijk formaat. We zijn daarom overgestapt van vaste breakpoints (de grootte van de schermen) naar een ‘mobile first approach’. Het voordeel is dat het gemakkelijker is om de weergave van een klein scherm te verdelen over een groot scherm, dan andersom.”

Als Part-up in een grotere weergave verandert passen losse elementen zich aan. Zo zie je bijvoorbeeld het kopje ‘docs’ in je part-up op een klein scherm, en als je de weergave vergroot ‘documenten & links’. Nu heb je op elk mogelijk schermformaat een passende weergave van het platform.

Vanaf je mobiel of tablet documenten uploaden bij berichten en aanmaken van een part-up

Onder het mom van ‘good enough for now, safe enough to try’, zijn we overgestapt naar een nieuwe techniek voor het uploaden van bestanden. Daardoor kun je nu vanaf je mobiel of tablet, documenten direct vanaf je apparaat uploaden. Deze functionaliteit is momenteel te gebruiken bij het plaatsen van berichten op je part-up en bij het kiezen van een uitgelichte afbeelding bij het aanmaken van je part-up.
Als je de browser Chrome gebruikt op iPhone / iPad dan werkt het uploaden alleen als je de knop om bestanden te selecteren iets langer ingedrukt houdt, we zijn druk bezig om dit voor de volgende release in orde te krijgen.

My tribes menu werkt nu ook op tablet

Voorafgaand aan deze release was het niet mogelijk om naar een part-up te navigeren, via het my tribes menu. Door op een tribe te klikken ging je direct naar de tribe, in plaats van naar één van de part-ups. Je kunt nu klikken op de tribe, waarna de part-ups waarin je partner of supporter bent verschijnen.

Bug fixes

• De waarschuwing voor maximaal aantal karakters in reacties werkt nu weer
  • In de ‘gesprekken’ tab op een part-up worden vanaf nu alleen berichten en reacties daarop weergeven. Voorheen stonden daar ook updates van activiteiten bij. Wil je alle recente updates bekijken? Kijk dan op de pagina ‘alle updates’.
  • Kopiëren van activiteiten van een bestaande part-up in een nieuwe part-up werkt nu weer.
  • E-mail adressen van tribe leden zijn weer zichtbaar voor tribe admins in de tribe instellingen pagina onder de tab ‘leden’.
  • Bij het wijzigen van de activiteit, blijft de tag van de gekoppelde kolom staan. Voorheen verdween deze bij wijzigingen.

Volgende release

Momenteel werkt het team het uploaden van bijlagen bij activiteiten en reacties vanaf je tablet. Daarnaast worden er veel kleine bugs opgelost. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!