In de organisaties waar Part-up gebruikt wordt voor de facilitatie van samenwerking, is integratie met eigen bedrijfssoftware ideaal. De koppeling met andere software kan op verschillende manieren toegepast worden. We laten je de drie meest voor de hand liggende toepassingen voor de API van Part-up zien.

De nieuwe API – ofwel de application programming interface – van Part-up, maakt communicatie en uitwisseling van gegevens met andere applicaties mogelijk. Deze uitwisseling kan zorgen voor handige integraties, waardoor je nog slimmer online kunt samenwerken! De drie toepassingen die het meest voor de hand liggen zijn; de integratie van Part-up voor het creëren van een actueel overzicht, het daadwerkelijk koppelen van Part-up met het controlemechanisme van je organisatie of een custom-made toepassing.

Niveau a: Dynamisch, actueel en gepersonaliseerd overzicht

Een dynamisch, actueel en gepersonaliseerd overzicht van je tribes, part-ups en activiteiten kun je nu integreren met de tool die in jouw organisatie het meest gebruikt wordt.

Het ‘my tribes’ menu op Part-up.com kun je nu volledig naar eigen wensen nabouwen voor op je eigen intranet of in een ander soort tool. Zodat je in één klik toegang hebt tot jouw projecten vanuit je meest gebruikte applicatie. Er zijn eindeloos veel manieren waarop je API kunt gebruiken, het is maar net waar je behoefte aan hebt. Zo kun je een uitgebreid overzicht ontwikkelen dat niet alleen aangeeft aan welke tribes, part-ups en activiteiten je werkt, maar bijvoorbeeld ook met wie, de deadline en de prioriteit van je taken. Koppel deze aan tools als je intranet, een digitale to-do lijst of plan app, voor een ultieme mix aan tools en gebruikersgemak.

Wil je meer weten over de koppelmogelijkheden met de interne tools van jouw organisatie? Neem contact op met Ralph Boeije voor meer informatie.

Niveau b: Koppeling tussen Part-up en andere applicaties

Een niveau dieper waarop de API gebruikt kan worden, is de integratie van Part-up met de tools die gebruikt worden binnen jouw organisatie.

Neem als voorbeeld de koppeling met het interne urenschrijfsysteem. Wanneer er op Part-up een project wordt aangemaakt en medewerkers geven aan een bepaalde activiteit uit te gaan voeren, wordt dit automatisch als uren geregistreerd in het urenschrijfsysteem. Dit kan ook visa versa. Wanneer er bijvoorbeeld vanuit een projectmanagementtool een project wordt aangemaakt, wordt er ook automatisch een part-up in de tribe van de organisatie op Part-up aangemaakt.

Zo houd je als organisatie de projecten en activiteiten in je organisatie gestructureerd bij en tegelijk toegankelijk voor alle medewerkers (en wellicht daarbuiten). De manier waarop deze integratie toegepast wordt is verschillend en afhankelijk van het type systeem en doeleinde. Als organisatie kun je alles doen met de data uit de eigen tribe.

Zie je een handige integratie met applicaties in  jouw organisatie? Neem contact op met Ralph Boeije voor meer informatie.

Niveau c: Verzin je eigen slimme koppeling!

Door het toegankelijk maken van de API kunnen we het platform nog meer draagkracht geven en samen verder ontwikkelen. Je kunt Part-up gebruiken zoals je wil. De koppelmogelijkheden zijn nu eindeloos!

Niet iedereen kan zelf aan de slag met de API, maar ideeën heb je vast genoeg! Bijvoorbeeld een koppeling met je persoonlijke to-do list, interne organisatie tool, Twitter, Slack, Sharepoint, Yammer of iets heel anders? Dien je idee in! Met een goed idee maak je zelfs kans op een gratis workshop Organiseren met Sociocracy 3.0 voor je team! Dien hier jouw API idee in.

API voor developers

Joost Plattel heeft hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Part-up API. Volgens hem zijn we nu naast een marktplaats voor teams, ook een echt ‘platform’ geworden. “Want je kunt er nu data in stoppen en eruit halen; er is dus geen lock-in meer. Applicaties zoals Twitter en Square zijn groot geworden door hun API,” legt Joost uit, “omdat developers van buitenaf zelf aan de slag gegaan zijn met handige koppelingen.”

“De API is voor een developer een manier om op het platform te bouwen. Zelf kan ik een interface bouwen waaraan ik de API koppel, zodat ik mijn eigen overzicht heb van tribes, part-ups en activiteiten waaraan ik werk. Zo heb ik alles op één plek en kan ik zelf bepalen hoe ik het eruit laat zien en zo koppel ik hem ook aan mijn todo-lijst.” Wil je als developer aan de slag met de API van Part-up? Dat kan! Sluit je aan bij de API part-up en dien je suggestie in.